Tyve slår igen til i Helsinge

Weekendindbrud i Helsinge og Annisse

Af
Jens Berg Thomsen

Mellem lørdag klokken 12 og søndag klokken syv er en terrassedør brudt op i en villa på Musvitvej i Helsinge, skriver politiet på døgnrapporten. Skabe og skuffer er endevendt i huset, og det er lykkedes tyven at finde en PC, der lå gemt under en dyne i en sofa.

Også i Annisse har der været indbrud på Rugmarksvej, hvor et vindue til husets toilet er brudt op. Her er der stjålet et SSD-drev, to ure, et grafikkort, en højtaler og et eksternt drev til en Sony Xbox.

En nabo har efterfølgende fortalt politiet, at vedkommendes hund "opførte sig mærkeligt" klokken 22 om aftenen lørdag, og at det måske har været indbrudstyven, der var årsdag.

Publiceret 06 August 2018 01:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs