Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Ven fandt drabsoffer: Troede det var en fuld mand

Det var tilfældigvis en barndomsven, der fandt offeret i drabssag, hvor 32-årig fra Helsinge er varetægtsfængslet

Af
Jens Berg Thomsen

Det var det 39-årige drabsoffers barndomsven, der mandag aften tilfældigt fandt ham på en vej i Hornbæk. Manden døde senere af de kvæstelser, han angiveligt havde fået tildelt af en 32-årig mand fra Helsinge med en lommelygte. Den 32-årige blev anholdt senere på aftenen.

Vennen Ali fortæller til Ekstra Bladet, at han først troede, det var en fuld mand, han så på Carl Bødker Nielsens Vej. Men da han holdt sin bil ind til siden, så han, at det var hans barndomsven.

"Jeg spurgte, hvad der var sket, og sagde til ham: 'bare rolig, jeg er hos dig - jeg er hos dig'. På det tidspunkt var hans øjne åbne, og han kiggede på mig, men han kunne ikke sige noget - han kæmpede for at trække vejret. Jeg håber bare, han mærkede, at jeg var der," siger vennen Ali til avisen.

Voksede op i Nordsjælland

Han fortæller, at de to voksede op i Nordsjælland sammen og også kom på samme efterskole på Bornholm, da de gik i 10. klasse.

"Vi var nok lidt nogle unge rødder, men vi blev rigtig gode venner derovre. Vi var sammen hele tiden og hang også rigtig meget ud det første års tid, efter vi kom tilbage," siger Ali til Ekstra Bladet.

"Jeg havde nok været lidt mere cool, hvis det ikke havde været en, jeg kendte. Og på en måde, ville jeg ønske, det ikke var mig, der havde fundet ham. Men på den anden side, så er det godt, hvis han fornemmede, at der var en ven hos ham til det sidste. Det håber jeg også, hans familie får at vide," siger han.

Tirsdag blev den 32-årig varetægtsfængslet i drabssagen. Han erkender sig ikke skyldig i sigtelsen for manddrab, har anklager Kenn Jørgensen tidligere fortalt Ugeposten.

Publiceret 05 July 2018 10:35

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV