Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Vold i Højager: 32-årig mand skal i grundlovsforhør

Af
Jens Berg Thomsen

En 32-årig mand skal tirsdag den 12.6 klokken 11 i grundlovsforhør, hvor han ifølge Nordsjællands Politi er sigtet for vold. Den forurettede er en mand på 47 år. Episoden skete dagen inden klokken 11.33 på en adresse i Højager, fortæller Henriette Døssing, kommunikationsmedarbejder hos politiet.

"Vi sidder og forbereder sagen lige nu," siger hun og oplyser, at hun derfor ikke kan fortælle, hvad striden har drejet sig omkring i skrivende stund.

Manden blev anholdt en lille time senere klokken 12.41, oplyser hun også. Begge mænd er fra lokalområdet, fortæller politiet.

Publiceret 12 June 2018 10:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs