En 81-årig kvinde tog fejl af speeder og bremse tirsdag eftermiddag i Helsinge. Foto: Jens Berg Thomsen

En 81-årig kvinde tog fejl af speeder og bremse tirsdag eftermiddag i Helsinge. Foto: Jens Berg Thomsen

Ekspedient i chok: Bilist bragede ind i butiksfacade

Chokkeret 81-årig sad og slog til airbag for at få den væk efter solouheld midt i Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

Det var en normal arbejdsdag indtil klokken 12.45 for ekspedient Mellanie Spieler i butikken Alli · C ved gadekæret i Helsinge. Her tog en 81-årig kvinde fejl af speeder og bremse i sin Mercedes med automatgear, da hun viller parkerere, og det betød, at bilen kørte hen over fortovet og ramte butikkens facade.

Flere billeder her

"Jeg blev altså virkelig chokeret og forskrækket og kunne høre dækket, der sprang, og lyden af metal, der krøller sammen, som er en helt speciel lyd, hvis man engang selv har prøvet at være med i en trafikulykke som jeg har. Jeg kunne se bunden af bilen, mens den skrabede hen over muren," fortæller Mellanie Spieler.

Bilen fortsatte hen langs muren og ramte også en bænk, hvor børn og mænd, der venter mens deres koner er inde i butikken for at prøve tøj.

"Bænken var fuldstændig trykket sammen, så de, der plejer at sidde der, kunne sagtens være blevet ramt af bilen. Hvis hun havde kørt lidt mere til venstre, så havde hun ramt direkte ind i glasfacaden og ind i butikken," siger Mellanie Spieler.

"Da jeg kommer ud, kan jeg se, at airbagen er gået, og at der løber kølervæske ud af bilen. Damen er chokeret og har slået sig lidt formentlig på grund af airbagen, og hun sad og slog på airbagen for at få den væk. Personalet fra de andre butikker kom ilende til og tjekkede til damen. Alle hjalp til og gjorde det, de skulle," siger Mellanie Spieler.

"Jeg synes, man kunne overveje at sætte en eller anden form for beskyttelse op mellem parkeringspladserne og fortovet, så det ikke skete igen," lyder det fra hende.

Hos Nordsjællands Politi oplyser vagtchef Erik Skriver, at der er tale om en 81-årig kvinde. Bilen var svensk indregistreret.

Publiceret 12 June 2018 00:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs