Seks indbrud på samme vej

Fem sommerhuse og en villa har haft ubudne gæster

Af
Martin Warming

Jens Berg Thomsen

Martin Warming

Mellem fredag den 22. december og anden juledag har der været mindst seks indbrud på Storhøjs Allé i Gilleleje. Det skriver politiet på døgnrapporten med den tilføjelse, at der kan komme flere anmeldelser til. Indbruddene fordeler sig på fem sommerhuse og et i en villa.
Det første er begået i et sommerhus mellem lødag klokken 12 og mandag klokken 22. Her er et vindue brudt op, og der er ikke overblik over, hvad der er stjålet. Det andet - også i et sommerhus - er begået fra mandag klokken 14 til tirsdag klokken 14, hvor der er smidt en stor lerkrukke gennem hoveddøren. Der er formentlig ikke stjålet noget. Det tredje indbrud, der er sket i en villa, er sket fra frdag klokken otte til tirsdag klokken 21.30. Her er hele huset gennemrodet, efter hoveddøren er brudt op. Der er ikke overblik over kosterne. Ved det fjere indbrud er der aflistet en rude i et sommerhus på et tidspunkt mellem klokken 17.15 og 22.40 søndag. Her er der stjålet en Macbook-computer og et kamera. Mellem søndag klokken 15 og mandag morgen klokken 0.30 er der knust en rude i en havedør, men der er ikke overblik over, hvad der er stjålet. Det er der tilgengæld ved det sjette indbrud, der er sket i et sommerhus fra søndag klokken 16 til mandag morgen klokken 0.45. Her er der stjålet et guldkors og nogle smykker, efter et vindue er brudt op.

Publiceret 28 December 2017 04:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli