Falsk billet i lokaltoget kostede næsten udvisning fra landet

Hensyn til kone og barn og en sag af mindre karakter betød, at 30-årig fik lov til at blive i landet

Af
Jens Berg Thomsen

En 30-årig mand fik forleden en betinget fængselsdom, efter han tidligere på året havde vist et falsk pendlerkort til en kontrollør i lokaltoget mellem Hillerød og Helsinge.
Manden nægtede sig skyldig i tiltalen, da han sad i anklagebænken i Retten i Helsingør. Forinden havde anklageren bedt om ubetinget udvisning af manden. I dommen kan man læse, at retten afviste at udvise manden af hensyn til mandens kone og et barn på et år, som han har i Danmark med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Derudover fandt retten, at forseelsen var “af mindre karakter.” Manden fik samtidig konfiskeret den mobiltelefon, hvor han havde haft det falske pendlerkort.

null

Publiceret 26 December 2017 18:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl