Dømt for sex med 12-årig kæreste

Skaffede sig ulovlig adgang til Facebook

Af
Jens Berg Thomsen

Adskillige gange samleje med en mindreårig. Sådan lød tiltalen mod en i dag 16-årig dreng ved Retten i Helsingør forleden. Episoderne havde udspillet sig i både Helsingør og på en adresse i Helsinge, fremgår det af dommen.
Den 16-årige var også tiltalt for at have skaffet sig adgang til den i dag 14-årige piges konti på Facebook, Instagram, Snapchat og Google, hvor han også havde ændret koderne. Derudover havde de to også haft sex på en institution i Hornbæk, formentlig tilbage i april i år. Udover anklagerne om sex og hacking havde drengen også sparket et sidespejl af en bil på parkeringspladsen ved Meny i Græsted den 28. februar i år. Drengen havde også haft fem pornografiske billeder af pigen på sin telefon.
Drengen havde på forhånd kendt sig skyldig i tiltalerne, mens pigen havde søgt erstatning. Retten afviste dog erstatning, da de to både havde og stadig har et kæresteforhold. Forholdet var begyndt, da drengen var 14 år og pigen var 12. Perioden med samlejer havde fundet sted efter drengens fødselsdag i januar, kan man læse af dommen. Det varede frem til til januar 2017.
Dommen lød på 30 dages betinget fængsel til drengen. Retten tog hensyn til hans unge alder, står der i dommen. Udover den betingede fængselsstraf, skal drengen underkaste sig tilsyn af kommunen, fremgår det.

null

Publiceret 26 December 2017 05:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli