Dømt for sex med 12-årig kæreste

Skaffede sig ulovlig adgang til Facebook

Af
Jens Berg Thomsen

Adskillige gange samleje med en mindreårig. Sådan lød tiltalen mod en i dag 16-årig dreng ved Retten i Helsingør forleden. Episoderne havde udspillet sig i både Helsingør og på en adresse i Helsinge, fremgår det af dommen.
Den 16-årige var også tiltalt for at have skaffet sig adgang til den i dag 14-årige piges konti på Facebook, Instagram, Snapchat og Google, hvor han også havde ændret koderne. Derudover havde de to også haft sex på en institution i Hornbæk, formentlig tilbage i april i år. Udover anklagerne om sex og hacking havde drengen også sparket et sidespejl af en bil på parkeringspladsen ved Meny i Græsted den 28. februar i år. Drengen havde også haft fem pornografiske billeder af pigen på sin telefon.
Drengen havde på forhånd kendt sig skyldig i tiltalerne, mens pigen havde søgt erstatning. Retten afviste dog erstatning, da de to både havde og stadig har et kæresteforhold. Forholdet var begyndt, da drengen var 14 år og pigen var 12. Perioden med samlejer havde fundet sted efter drengens fødselsdag i januar, kan man læse af dommen. Det varede frem til til januar 2017.
Dommen lød på 30 dages betinget fængsel til drengen. Retten tog hensyn til hans unge alder, står der i dommen. Udover den betingede fængselsstraf, skal drengen underkaste sig tilsyn af kommunen, fremgår det.

null

Publiceret 26 December 2017 05:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl