Gys:

Slange fundet i Helsinge

Helt ufarlig - med mindre man er en mus

Af
Jens Berg Thomsen

Det må have været et gruopvækkende syn for en forbipasserende torsdag den 21. december ved Høbjerg Hegn i Helsinge. På en stople med en kæde sad der en slange af på det tidspunkt ukendt art.
Slangen er dog blevet hentet af Claus Thomsen fra Krybdyrinternatet i Kokkedal.
“Der er rigtig mange kæleslanger i Danmark, og den her er den mest fredelige af alle slanger - med mindre man er en mus,” forklarer han til Ugeposten.
 

Langt til nærmeste hus

Slangen er nu hos ham i internatet og har det godt. Hvordan den er havnet i Helsinge er nu det store spørgsmål.
“Det er ikke godt at vide. Men jeg gætter på, at nogen har dumpet den, for der er ret langt til nærmeste hus. Og slangen er meget sløv med den temperatur, der er i disse dage. Det kan lade sig gøre, at den selv er vandret, men jeg tror det ikke,” siger Claus Thomsen.
Slangen er en Amerikansk Kornsnog og lever i majsmarker i USA, hvor den spiser mus og andre gnavere, den støder på. Nu bliver slangen fremlyst hos Dyreværnet, og måske er der en ejer, der melder på banen.
“Ellers bliver den adopteret væk til en ny ejer,” forklarer Claus Thomsen.
Krybdyrinternatet i Kokkedal samarbejder fast med politiet, fortæller Claus Thomsen.
“Vi er gerne ud og hente, hvad der bliver fundet af slanger, skildpadder, krokodiller, fugleedderkopper og så videre,” fortæller han.

Privatfoto

Privatfoto

Publiceret 22 December 2017 11:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl