Mindreårig mistænkt for mulige krænkelser

Rygter svirrer om krænkelser af børn i Børnehaven Ramsager i Græsted. Gribskov Kommune bekræfter overfor Gribskovavisen.dk, at en mindreårig er under mistanke for krænkelser.

Af
Af Allan Andersen

Ifølge en læser skulle nogle børn have været udsat for en krænkelse i starten af maj måned i institutionen Ramsager. Forældrene til de øvrige børn fik angiveligt besked om det mulige krænkende forhold i midten af maj måned.

Pernille Halberg Salamon, Direktør i Gribskov Kommune, bekræfter fredag overfor Gribskovavisen.dk, at der er en sag omkring institutionen Ramsager og pointerer, at alle involverede i sagen er mindreårige børn.
 
Den mindreårige, som der er under undersøgelse, er normalt ikke tilknyttet Ramsager, og der er altså på ingen måde tale om at det er voksne som har optrådt krænkende overfor børnene.
 
Rygter i lokalområdet kan således manes i jorden.
 
- Vi tager sagen meget alvorligt og har derfor overladt efterforskningen af sagen til politiet. De direkte involverede forældre samt personalet er straks orienteret om situationen. Institutionens forældre er efterfølgende ligeledes orienteret om situationen, skriver Pernille Halberg Salamon, Gribskov Kommune, i en mail til Gribskovavisen.dk
 
- Vi afventer nu, at politiet afslutter sin efterforskning og kan derfor ikke på nuværende tidspunkt udtale os yderligere om sagen, slutter Pernille Halberg Salamon.
 
Nordsjællands Politi har endnu ikke besvaret avisens henvendelse.

Publiceret 23 May 2014 16:40

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli