To mistænkte 'børnelokkere' er nu fundet

To mænd er nu fundet via borgernes indsats i sagen

Af
Af Allan Andersen

Nordsjællands Politi fik i løbet af marts anmeldelser om mænd, som optrådte mistænkeligt overfor flere børn. Et af tilfældene var en mand, der fulgte efter en pige, som var stået af en bus ved Valby nord for Helsinge, samt en mand, der havde henvendt sig til børn og mindreårige i Helsinge og blandt andet tilbudt børnene chokolade og inviteret dem hjem for at se TV.
Politiet bad offentligheden om hjælp i sagen, og det har nu resulteret i, at Nordsjællands Politi har identificeret de to personer, der har henvendt sig til børnene. 
Nordsjællands Politi arbejder fortsat med sagerne, men betragter på baggrund af de foreliggende oplysninger begge personer som værende ufarlige, men med en adfærd/kommunikation, der let kan misforstås af børn og mindreårige.
Politiets efterforsker, Morten Riisager, gør det også klart at de to mænd vurderes til at være ufarlige og at de i situationerne ikke har gjort noget ulovligt. Politiet arbejder dog videre med sagerne, og herunder indgår også en snak om mændenes adfærd overfor børn.
Nordsjællands Politi opfordrer generelt forældre til at tale med deres børn om den type henvendelser på en sådan måde, at der ikke skabes en unødig frygt og bekymring, men dog sådan at børnene vejledes om, at de skal kontakte en kendt voksen så hurtigt som muligt, hvis de udsættes for lignende henvendelser.
Nordsjællands Politi takker for de mange henvendelser i sagen, som nu har medført at de to mænd er blevet identificeret.

Publiceret 11 April 2014 14:12

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV